torsdag 12 januari 2012

Bäst idag

13:30-14:15 Using the web to engage parents and children, Tim Handley, teacher at Woodlands primary school.

Blogging gives an audience. Barn i 9-årsåldern berättar krystat men väldigt gulligt om hur de tycker att det har blivit mycket roligare att skriva när man vet att många människor kan se vad man skriver o.s.v. quadblogging.net wps366.posterous.com mango.mrhandley.co.uk Här kanske man kan börja interagera med engelska skolbarn i samma ålder vilket jag länge har velat göra. Varför inte använda Google översätt och blogga med varandra till och med med de yngre barnen!?

Barnen berättar om sina favoritresurser på nätet; Google apps, eud.memiary.com en digital dagbok, www.audioboo.com spelar in ljud. Music and art of the week är ett inslag i undervisningen där barnen får lyssna till ett musikstycke och titta på en bild varje vecka samt fundera över detta. animoto.com/education www.photopeach.com spellingcity.com

Väldigt inspirande föreläsning med goda exempel på hur man kan utnyttja gratis webbresurser, sociala medier och interagera i klassrummet. Spännande också att en förälder var med och att många föräldrar verkar uppskatta detta arbetssätt. Hon kommenterade det faktum att man som förälder får mycket större insyn i barnets utveckling genom internet med att säga att alla klasser, elever och föräldrar borde få uppleva detta sätt att arbeta på.

#wpsbett
www.mrhandley.co.uk
wps-at-bett.posterous.com- Posted using BlogPress from my iPad

Location:BETT 2012 London

Inga kommentarer: