tisdag 17 januari 2017

Tisdag 16/1 2017

Skolan är igång på riktigt igen. Vi har startat upp nya temat som handlar om hålbar utveckling. Inledningen med Urg och Zurg som jag sett fram emot över helgen blev inte så bra som jag hade hoppats men idag gick det bättre när vi körde en uppgift med fyra frågor som eleverna med hjälp av filmklippet "Totalt globalt: Hållbar utveckling" skulle svara på gjorde många riktigt bra. Vad sägs om följande svar från en elev i åk 4?

"1. Varför är det farligt med varmare klimat? Ett varmare klimat skapar många stora problem. Den smälter många glaciärer och när glaciärerna rinner ut i havet, så stiger havsnivån. Havsnivån stiger också till följd av att varmt vatten tar mer plats. Vädret börjar också bete sig annorlunda och årstiderna förändras.
2p

2. Varför står rika människor för de största utsläppen av växthusgaser? Det beror på sättet vi lever på, hur vi konsumerar, reser, äter och lever. Det orsakar mycket utsläpp av växthusgaser. 
2p

3. Hur kan vi göra för att bromsa den globala uppvärmningen? För att hindra den globala uppvärmningen behöver vi göra 2 saker: Vi behöver sluta använda kol, gas, olja och bensin. Och börja plantera mer, och sluta för att hugga ned alla träd. 
2p

4. Hur kan vi leva på ett mer miljömässigt hållbart sätt? Vi måste ta hand om jordens resurser, så att det räcker till oss och för all framtid. Vi ska använda mer resurser som solenergi och vindkraft .m.m. och så ska vi rika använda mindre energi, vi ska heller inte köpa så mycket. Att köpa saker och sen slänga de, det tär väldigt mycket på vårt samhälle. 
2p"

Jag är imponerad!

Inga kommentarer: